donderdag 26 maart 2020

Quarantaine Quartet


Goddank voor de zon! Stel je voor dat we niet alleen binnen moesten zitten, maar dat het buiten ook nog eens k.. weer zou zijn! Dan konden we niet eens van het uitzicht genieten.
Vanuit mijn werkkamer kijk ik uit over weilanden en bloeiende bomen. Ik zie de lente winnen van de winter en vooral dat het goed is. We hebben inmiddels de lente equinox gehad en dat betekent dat de dagen weer langer zijn dan de nachten.

Helaas is er veel ook niet goed in de wereld, maar ik ben dankbaar dat de meeste ellende zich voor mij en mijn gezin vooralsnog afspeelt in de media. Fingers crossed! Veel sterkte en liefde toegewenst voor de minder fortuinlijken!


Gedwongen binnen zitten, kan ook een zegen zijn. Zeker als je probeert een boek te schrijven. En ja, daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik heb lang niets laten horen op dit blog, vooral omdat ik de tijd die ik heb zoveel mogelijk besteed aan mijn boek. Bovendien, wat valt er in de winter nu te zeggen over zonaanbidding? 😊
Los van Zonaanbidding, het boek, kan ik het soms ook niet laten om spontaan opkomende gedichten vast te leggen. Ik heb afgelopen dagen op mijn persoonlijke Facebook-pagina in delen het Quarantaine Quartet geplaats en voor de liefhebbers volgt het hieronder nogmaals integraal.

Blijf binnen, blijf gezond!


Quarantaine Quartet

1.
toen het virus
viraal ging,
waren we zelfs
in quarantaine
niet meer veilig.

quote - unquote

2. 

citeer me weer, citeermeneer.
citeer me nou, mevrouw.
citeer me toch, citerend joch.
ach, alsjeblieft, en gauw.

de één zijn brood.
is de ander zijn quote.

citeer me niet, jij stuk verdriet.
het spijt me zeer, meneer
citeer me wél, het is een spel
citeer, citeer, citeer!

de één zijn quote,
is de ander zijn brood.
kom op, citeer me dood!

3. 

toen het over was
en we weer naar buiten mochten,
en elkaar konden raken,
met ogen, handen, harten,
wisten we niet meer hoe dat moest,
of überhaupt waarom.

quote
het sociaal onthouden ging
over in asociaal vergeten.
unquote

4.

citeer me toch, citerend joch.
ik heb het medicijn.
ik weet nog hoe het eerder was
en morgen weer moet zijn.

citeer me nou, citeermevrouw.
en deel mijn crie de coeur.
uw tijdslijn fleurt er echt van op,
het is een open deur.

citeer me weer, citeermeneer,
zoals vóór die virusvloed.
de duif, gebekt met druiventak,
maakt alles immers goed.


Geen opmerkingen: