dinsdag 21 maart 2023

Hé Hein, waar gaat dat boek eigenlijk over?

Een boek heeft natuurlijk ook een achterkant. Meestal staat daar iets over het boek en over de schrijver van het boek. Als het om een herdruk gaat, staan daar soms ook quotes uit recensies die de schrijver (of de uitgever) wel aanstaan. In een eerdere blog schreef ik al een over een concept flaptekst, maar ik deel nu graag de definitieve, zodat jullie een beter beeld krijgen over de inhoud van het boek. Ik krijg hier de laatste tijd namelijk nogal wat vragen over. 

Een aantal jaar geleden, na decennia tevergeefs te hebben gewerkt aan dat ene grote boek, besloot schrijver Huub van Maasburg om zich even op iets nieuws te richten: een klein boekje over Zonaanbidding door de eeuwen heen. Hoewel hij het zelf niet zo begreep, werd dat boekje een groot succes, met de nodige media aandacht. Nu “Zonaanbidding”  een paar jaar later ongevraagd opnieuw in het nieuws komt, besluit Huub om bij zijn Griekse neef op Kreta te schuilen. Maar ook daar wordt hij gevonden door bekenden en onbekenden. Het idee voor een nieuw klein boekje dient zich aan. 

Hein van der Meij woont met zijn gezin in de Hoeksche Waard en is naast schrijver ook werkzaam als IT-architect. Zijn interesses in geschiedenis, mythologie en filosofie lopen als rode draden door dit boek. Ook zijn liefde voor de warmte, de geuren en het eten van Griekenland zijn volop aanwezig. “Zonaanbidding” is Heins eerste roman en gaat over de sterke invloed van de Zon op het leven van de mens en hoe zwak (de invloed van) de eigen wil daar tegenover staat. Boven alles gaat het boek over de zoektocht van hoofdpersoon Huub van Maasburg naar de zin van dit alles.


@ Phaistos, Kreta, 2017

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk, Hein!