zaterdag 25 mei 2024

Alles nog een keer

Scheepsrecht

ik hoef niets
nieuws meer in
dit leven,

maar dan wel
graag alles
nog een keer

en daarna
alles nóg
een keertje.


Ik wilde dat het nieuws beter was, maar helaas. Afgelopen april is uit de eerste jaarlijkse ct-scan gebleken dat de kanker van vorig jaar toch niet helemaal weg was en nu terug is gekomen als uitzaaiingen in mijn buikholte. Dat is niet goed.
De uitzaaiingen zijn er ook in zo'n grote hoeveelheid dat de standaard (maar wel cutting edge) HIPEC operatie niet meer mogelijk is. In principe betekent dit dat met standaard levensrekkende chemotherapie mijn voorruitzichten slecht zijn. Denk aan een levensverwachting van 14 maanden (statistisch, met grote ups & downs).

Gelukkig mag ik meedoen aan een nieuwe study in het Erasmus ziekenhuis. Deze heet Interact 2. Het bijzondere aan deze study is dat de deelnemers niet alleen de standaard chemo krijgen, maar ook een specifieke chemo die niet in de bloedbaan wordt ingespoeld, maar direct in de buikholte. En dat twaalf keer, om de week. Er zijn met deze nieuwe methode al goede resultaten behaald en de verwachting is dat het mijn levensverwachting aanzienlijk kan oprekken, naar zo'n 24 maanden, wederom statistisch. Klik hier hier voor meer info.

Aanstaande maandag (27/5) begint de behandeling met een operatietje waarin twee port-a-caths worden ingebracht die straks het inspoelen van chemo moeten vereenvoudigen. Eén voor in het bloed en één voor in mijn buikholte. De week erna is dan de eerste chemo sessie.

Elaine en ik hadden voor juni vier weken trekken door Kreta gepland. Tenslotte was het idee dat ik klaar was met al die kanker ellende. Dat gaat dus niet door. Gelukkig konden we eind april nog lekker 2,5 week Corfu inpassen. Dat was heerlijk. Ik voel me nu ook nog steeds prima. Dus op volle sterkte om aan dit traject te beginnen en te zien in welke mate die levensverwachting valt op te rekken.


Er is tenslotte nog veel te doen. Niets nieuws meer, wat mij betreft, maar wel alles nog een keer en daarna nog een keer: genieten van de liefde van mijn gezin, familie en vrienden. Genieten ook van de andere mooie dingen in het leven. Gelukkig heb ik beide al mijn hele leven goed weten te doen. Ook wil ik graag al mijn gedichten, teksten en verhaaltjes bundelen en publiceren. En ook mijn tweede roman "Lieve" moet echt nog af. Ik blijf zo lang ik kan werken, want ook dat geeft voldoening en het gevoel dat ik nog wat heb bij te dragen.

Geen fijn nieuws dus in deze blog, maar ik denk dat het goed is dat iedereen weet hoe de vlag er bij hangt. Ik doe mijn best om hem zo lang mogelijk bovenaan de mast te laten hangen.

Blijf bij en blij!

2 opmerkingen:

De Maerel zei

Beste Hein,

Geen fijne situatie, man! Het aftellen begint dus kennelijk; laat èlke tel tellen!
Niet vergelijkbaar mag ik 4/6 het ziekenhuis in voor verwijdering prostaat en de kwaadaardige kanker die er zit.
Oud worden is niet leuk, maar jouw situatie slaat alles, in negatieve zin.

Ik wens je alle denkbare succes toe met het komende traject, en dat het je pijnloos nog zo veel mogelijk extra tijd gaat opleveren…sterke voor jou en je familie!!

Met vriendelijke groet,
Paul

Theo zei

Jeetje Hein. Ik hoop dat je de tijd lang kunt rekken. Ga er zoveel mogelijk van genieten!