dinsdag 13 juni 2023

Raiders of the first ARC

[Zo, inmiddels heb ik alweer ruim een maand geen nieuws gedeeld op mijn site, zie ik. Dat is geen onwil, maar de omstandigheden hebben mijn prioriteiten flink overhoop gegooid. Voor de geïnteresseerden in mijn medische situatie, onderaan dit bericht een kleine update. Deze blog gaat over iets leuks. HM]

De zon laat vandaag voor de zoveelste dag op rij zien dat er niet met hem te spotten valt. God zijn is serious business en niet altijd maar van lieve Jantje. Soms is een strafje hier en daar ook gewoon nodig. Bijvoorbeeld wanneer je, als mensheidje zo bij elkaar, Moeder Aarde een beetje te lang verwaarloost. Gelukkig is er wat afleiding van de hitte.

Vandaag kwam de postbode met een bijzonder pakje: De Advanced Reading Copy (ARC) van de pre-order versie van "Zonaanbidding; een 'klein' boekje". Met andere woorden, voor het eerst in mijn leven heb ik een heus boek in mijn handen gehad met mijn naam op de kaft. Is dat voor mij een momentje? Eh, JA!

De ARC is bijna gelijk aan het boek dat de pre-orderaars zullen gaan ontvangen. Ik ga er nog één keer doorheen. Vooral om te kijken hoe het boek er in druk uit ziet. 

  • Ziet de cover er goed uit in print?
  • Zitten er geen rare extra pagina's aan het begin en het einde?
  • Kloppen de pagina nummers?
  • Beginnen alle delen op een rechterpagina
  • Zijn er geen rare verspringingen in de tekst?
  • Etc.
Daarnaast wordt er nog een keer door de tekst gegaan, door enkele vertrouwelingen, om de tot nu toe ontsnapte rariteiten er uit te krijgen. Ik ga dat de komende weken rustigjes aan ook doen met een markeerstift in de ARC. Vervolgens zal ik begin juli de definitieve versie naar de drukker sturen, zodat ik zelf ergens kort na half juli de pre-orders kan gaan versturen en hopelijk bezorgen.

Goed, dan kort nog even over de olifant in de kamer.
Afgelopen mei is succesvol een stuk dikke darm bij me weggehaald waarin een kankergezwel zat. Bij dit weghalen zijn ook een aantal lymfeklieren van buiten mijn darm meegenomen. In één van deze lymfeklieren is in het laboratorium een klein kankertje gevonden. Hierdoor is besloten dat ik een half jaar lange chemokuur moet ondergaan. Deze kuur is puur voor de zekerheid en om terugkeer van de kanker te voorkomen. Afgelopen donderdag begon de eerste toediening die tot zaterdag duurde. De chemo is om de week, dus over negen dagen mag ik weer. Leuk is anders, maar ik, en iedereen om me heen, heeft er mee te dealen voor het grotere goed: volledig herstel. 
Ik ben zéér dankbaar voor alle steun en liefde die ik al heb mogen ontvangen van mijn gezin, familie, vrienden, bekenden en onbekenden! Dit geldt zeker ook voor de inzet van de altijd vriendelijke en behulpzame medewerkers van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heel veel sterkte Hein. Het is een heel proces, vaak zwaar, maar alles voor het grotere doel, zoals je zelf al aangeeft, herstellen! Ik wens je alle goeds, Mariel